И така, въоръжени с увереност и решителност, имайки предвид поговорката:

...
 
И така, въоръжени с увереност и решителност, имайки предвид поговорката:
Коментари Харесай

10 причини да правите сутрешни упражнения всеки ден

 

И по този начин, въоръжени с убеденост и увереност, имайки поради поговорката: „ Както започнете деня, по този начин ще го прекарате “, решихте да вършиме извършения заран …

 

В тази публикация ще се съсредоточим върху комплекси извършения за възрастни и деца, ще разгледаме някои на практика и теоретични аспекти, свързани с физическата интензивност заран.

Аргументи „ за “ или за какво би трябвало да вършиме извършения заран

Г. Ландри, фитнес треньор и създател на стратегии за намаляване с висока активност, твърди, че един от значимите детайли на положителната форма са утринните извършения. Редовните извършения оказват помощ, съгласно него, да отслабнете и да подобрите общото положение на организма.

Той дефинира 10 аргументи, заради които би трябвало да вършиме утринни извършения:

Повече от 90% от хората, спортуващи заран, усъвършенстват представянето си в спорта. Сутрешните извършения способстват за „ скок “ в метаболизма, вследствие на което тялото изгаря повече калории дневно. Правейки извършения, човек получава заряд на жизнеспособност и сила. Много хора споделят, че утринните извършения им оказват помощ да контролират апетита си денем. Сутрешните извършения оказват помощ да се разсъни тялото. С течение на времето циркадният темп се приспособява към този модел и индивидът се усеща по -добре. Правейки упражненията, ние ставаме по -дисциплинирани. Изследванията демонстрират, че физическата интензивност подтиква умствената активност. С правенето на 10-минутна гимнастика заран може да поддържате тялото си във форма. В резултат на тренировките физиологичните процеси в организма ще работят по-добре, което ще докара до изцяло възстановяване на благосъстоянието. Просто се пробвайте да вършиме извършения заран и ще видите какъв брой е ужасно.

 

Популяризиран от филмите, джогингът заран се възприема от мнозина като най -добрата опция на упражненията. Кое е по -полезно и по -добро – извършения или утринен джогинг, ще оставим всеки самичък да реши, има задоволително материали в интернет по тази тематика. Несъмнено тичането е потребно, само че не за всеки, а и тези, на които не е противопоказано, мъчно ще се пренастроят да бягат заран, тъй като изисква доста старания, мощ на волята и време.

Освен това се водят полемики по кое време е най -доброто време за тичане, дали утринното тичане не е нездравословно. Но в случай че сте решени да бягате заран, ето някои обстоятелства и рекомендации:

Има мнение, че заран въздухът е по -чист, което значи, че бягането по това време е по -полезно.

Благодарение на бягането тялото се насища с О2, мускулите и ставите се тонизират, метаболитните процеси са по -активни.

Тези, които тичат заран, от време на време са по -малко склонни да страдат от бодърствуване. Доказан е позитивният резултат от бягането върху сърдечно -съдовата, нервната и дихателната системи. По време на тичане вземат участие съвсем всички мускули на човек.

Бягането оказва помощ за подсилване на имунната система. С потта се отделят и насъбраните в организма отрови.

Бягането е съществено упражнение и необразован човек може да получи контузия. Ако има някакви медицински противопоказания, най -добре е първо да се консултирате с Вашия доктор. Също по този начин постоянно правете загрявка.

Бягането е отлично за тези, които желаят да отслабнат. И по този начин, при едночасово тичане със скорост 10 км / ч, мъж с тегло 80 кг „ изгаря “ повече от 800 ккал.

Маршрутът и оборудването са от огромно значение. Трябва да бягате там, където има дървета – в горска насаждение, в парк. Дрехите би трябвало да са комфортни и да не лимитират придвижването ви. Обувки – по мярка и с мека подметка.

 

Комплекс утринни извършения

Въоръжени с убеденост и увереност, имайки поради поговорката: „ Както започнете деня, по този начин ще го прекарате “, решавате да вършиме извършения заран. Има доста извършения, можете да ги комбинирате и да изпълнявате в случаен ред. Нека се спрем на някои значими аспекти, които би трябвало да бъдат научени преди започване на упражненията.

 

Не тренирайте незабавно след пробуждане. Станете, изпийте чаша вода, измийте лицето си, разтегнете се и по-късно започнете да спортувате. Тялото заран към момента не е готово за огромни натоварвания. Изпълняваните извършения би трябвало да са плавни и да не съдържат внезапни придвижвания. Опитайте се да дишате отмерено и умерено по време на подготовка. Оптимално е да вършиме аеробни извършения и извършения със лично тегло заран.

 

Изпълнете всяко упражнение 8-10 пъти. Опитайте се да спортувате всекидневно.

 

Упражнения:

 

За шията:

завъртане на главата наляво и надясно; наклони  напред -назад.

 

За раменете и ръцете:

ротационни придвижвания на раменете поредно и заедно; въртене с прави ръце, описващи кръг; реплика на плуване, въртене със свити в лактите ръце в разнообразни направления.

 

За торса:

краката на ширината на раменете, изпълнявайте плавни наклони напред, пробвайки се да докоснете пода с длани; с ръце на талията, завъртете таза с леки кръгове напред в двете направления.

 

За краката:

редуващи се махове на крайници напред -назад; клякане без покачване на петите от пода; повдига на пръстите на краката.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР